tytti%20022-normal.jpg

Todella herkullisia minipitsoja. Taikina on minun soveltama mutta tomaattipyree on oman isäni resepti! Jos et halua välttämättä tehdä näitä pieniä pitsoja voit taikinasta tehdä myös 4 isoa pitsaa. Silloin kannattaa täytteisiin laittaa vaikka kinkun lisäksi tomaattia, herkkusieniä ja ananasta. Suosittelen että kokeilette tätä reseptiä!  Vinkki: mukavia tarjottaviksi esimerkiksi syntymäpäivillä!!  -TYTTI                                                                                                                       

noin 50 mini pitsaa ( halkasia noin 8cm) 

Taikina:

  • 5 dl  vettä ( 42 asteista )
  • 1 pussi  kuivahiivaa
  • n. 2 tl  suolaa
  • n. ½ dl   öljyä 
  • n. 10 dl  vehnäjauhoja

Tomaattipyree:

  • 5  keskikokoista tomaattia
  • 1  sipuli
  • n. 1 rkl  suolaa
  • 1 rkl etikkaa ( käytin väkiviinaetikkaa)
  • ½ dl sokeria
  • ripaus chilijauhetta oman maun mukaan 
  • ripaus pippuria 
  • 1 rkl  paprikajauhetta
  • 1 tl  korianteria
  • {2 rkl perunajauhoa ja n. 1 dl vettä}  

Täytteet:

  • noin 2 pussillista kinkkua 
  • noin 500g juustoa
  • ripaus (jokaisen pitsan päälle) oregaanoa/ pizzamaustetta

Tomaattipyreen valmistus:

Pilko tomaatit ja sipuli pieniksi paloiksi ja laita ne kattilaan muitten aineitten kassa paitsi perunajauho ja vesi. Rupea kuumentamaan seosta kunnes tomaatit ovat menneet tomaattimurskan tapaiseksi ja ovat pehmenneet. Survo sauvasekoittimella ohueksi pyreeksi ja anna seoksen viellä hetken kiehua pienellä lämpötilalla. Lisää lopuksi vesi perunajauho seos ja anna viellä kiehua, että tomaattipyree on hieman "limaista". Tarkista lopuksi maku! 

Pohjan valmistus:

Ota noin 42 asteista vettä eli vähän kädenlämpöistä lämpimämpää. Lisää suola ja aloita alustaminen lisäämällä ensiksi 5dl jauhoja, johon lisäät kuivahiivan ja sekoita haarukkavatkaimella. Jatka jauhojen lisäämistä niin pitkään kunnes taikina irtoaa kulhosta ja käsistä. Lisää noin ½ dl öljyä ja anna kohota liinan alla lämpimässä ja vedottomassa paikassa. Voit nopeuttaa kohottamista laittamalla taikina kulhon esim lavuaariin jossa on lämmintä vettä. Anna kohota noin 30 minuuttia, kunnes taikina on kaksin kertaistunut. Kun taikina on kohonnut vaivaa siitä pöydällä ilmakuplat pois ja jaa se esim neljään osaan ja anna kohota pöydällä liinan alla peitettynä noin 15 minuuttia. 


Leikkaa pöydällä olleet taikinamöykyt pieniin osiin ja tee niistä noin 8 cm halkasialtaan olevia pitsapohjia. Levitä pienille pitsapohjille tomaattipyrettä ja laita kinkkua ja raastettua juustoa. Ripauta päälle hieman oregaanoa tai pizzamaustetta ja paista uunin keskitasossa 225-asteessa, 10 minuutti kunnes pohjassa on hieman väriä ja näyttävät ihanan meheviltä. 

______________

Voit halutessa tehdä hieman isompia pitsoja ja voit myös käyttää ketsuppia tomaattipyreen sijasta. Jos teet isompia pitsoja paisto aikaa kannattaa hieman pidentää. Tässä viellä muutamia kuvia :)

tytti%20019-normal.jpg

^^ pitsat jotka ei ole viellä käynyt uunissa. Kannattaa tehdä tällä tavoin pieniä pitsoja jotta niitä mahtuu nyt vaikka toi 9 pitsaa pellilleen. Näitten tekeminen vei aika paljon aikaa, mutta olihan tämä ihan makunsa arvoista! 

tytti%20011-normal.jpg

^^ näistä taikinapaloista on juuri äsken vaivattu ilmakuplat pois ja odottavat pääsevänsä kohoamaan viimeisen kerran ennen paistoa. tytti%20023-normal.jpg

sori likainen käteni :DD