suklaakakku-normal.jpg

valmistusaineet:

  • 5 kananmunaa
  • 2 dl  sokeria
  • 50 g  voita
  • 3 1/2 dl  vehnäjauhoja
  • 2 tl  vaniljasokeria
  • 2 tl  leivinjauhetta

__________________________

Täyte:

  • 1 dl  omenamehua tai sokerivettä
  • 1 prk  aprikoosimarmeladia

__________________________

suklaamousse:

  • 200 g  tummaasuklaata
  • 1 dl  kermaa
  • 1/2  tomusokeria
  • 250 g  mascarponea
  • 1 dl  kermaa
  • (halutessaan 1 rkl rommia)

Pinnalle:

  • 100 g suklaarouhetta

___________________________

Valmistusohje:


Sulata voi mikrossa ja sekoita keskenään jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Voitele tasapohjainen kakkuvuoka ja levitä se korppujauhoilla. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Vaahdota munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää jäähtynyt voi munavaahtoon, sekoita ja lisää joukkoon vehnä-leivinjauhe seos siivilän läpi seuloen. Kaada seos levitettyyn vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa n. 45 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla. Anna kakun hieman jäähtyä, kumoa ja anna tasaantua mieluiten seuraavaan päivään.

Sitten valmista suklaamousse. Sulata suklaa kerman kanssa sekaan mikrossa tai vesihauteessa. Anna seoksen jäähtyä. Sekoita joukkoon tomusokeri ja mascarpone sekä (rommilla maustettu kermavaahto)

Halkaise kakku kahteen tai kolmeen osaan korkeudesta riippuen. kostuta kakkulevyt mehulla tai (sokerivedellä). Levitä kakkulevyille aprikoosimarmeladia ja suklaamoussea. kokoa kakku ja kuorruta se yli jäänneellä moussella. Korista viellä pinta suklaarouheella

ja nauti! :)


Taru