tytti%20053-normal.jpg

Hyvää isänpäivää vaan kaikki isät! Tosi helppo suklaakakku josta voi jätää pois suklaapursotukset tai ottaa isä tekstin pois jolloin tämä sopii täydellisesti muihinkin juhliin tai sitten vain herkkuhetkiin !  ~kukapa nyt ei suklaa kakusta pitäisi ;) ~  - TYTTI

Pohja ( 20 cm irtopohjavuoka!) :

  • 4  munaa
  • 1½ dl  sokeria
  • 1 dl  vehnäjauhoja 
  • ½ dl  perunajauhoja
  • ½ dl  leivonta kaakaojauhetta
  • 1 tl  leivinjauhetta

Täyte: 

  • n. 12 rkl  vadelmahilloa 
  • 1 dl kermavaahtoa (itse laitoin kermavaahdon sekaan hieman sokeria ja  punaista elintarvikeväriä.)
  • coka-colaa kostuttamisee

Suklaakermavaahto (kuorrutus):

  • 2½ dl  kermaa
  • 100g  suklaata
  • n. 1 rkl sokeria

Koristeet:

  • suklaa koristeita 
  • suklaa rouhe 

Kakkupohjan valmistus:

Vatkaa huoneen lämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita toisessa astiassa vehnäjauhot, perunajauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe hyvin ja lisää siivilän läpi rauhallisesti haarukkavatkaimella sekoittaen. Paista kakkupohjaa uunin alatasossa 175-asteessa n. puolituntia kunnes kakku on kypsä (voit kokeilla kypsyyttä tökkäämällä hammastikulla/coktailtikulla eikä tuolloin tikkuun jää taikinaa ja että tikku on puhdas). Kun kakku on kypsä ja jäähtynyt, leikkaa se 3-4 osaan(kuva alapuolella: 1.)

Kakun täyttäminen:

Vuoraa kakkuvuoka elmukelmulla. Laita ensimmäinen kerros kakkua ja kostuta sitä kokiksella ja levitä päälle noin 3 rkl vadelmahilloa ja n. 2 rkl vaahdotettua kermaa jossa on hieaman sokeria (halutessa voi laittaa pienen tipan elintarvikeväriä). Kostuta seuraava kerros kokiksella ja aseta kostutettu puoli alimman kerroksen päälle ja kostuta toinenpuoli jonka jälkeen lisäät jälleen vadelma hillon ja kerman. Viimeisen kerroksen pintaa ei tarvitse kostuttaa. Kun kaikki kerrokset on paikoillaan käännä yli tulleet elmukelmut tiiviisti kakun päälle. Elmukelmu auttaa että kakku kostuu nopeammin. (itse pidin kakun täytämisen jälkeen yön yli jääkaapissa ja seuraavana päivänä vasta kuorrutin...) (kuva alapuolella: 2.)

Suklaa koristeitten valmistus:

Leikkaa leivinpaperista kakkuvuoan kokoinen ympyrä. Piirrä lyijykynällä toiselle puolelle haluamasi kuviot ajatellen että leivin paperin pala olisi kakun pinta. Käännä paperi ympäri ja liimaa tai kiinnitä se jollakin hieman jääkaapissa hetken olleeseen kylmään metalliseen vuoan pohjaan. Pursota sulatettua taloussuklaata leivinpaperista tehdyllä pienellä pursottimella, leivinpaperin päälle piirtämät kuvat. Pidä vuokaa jääkaapissa niin kauan kunnes suklaa on jähmettyny. Irroita kuvat palettiveitsellä tai jos ei ole sellaista, juustohöylä käy todella hyvin! (kuva alapuolella: 3.)     (en pystynyt kopioimaan pursotinpussin ohjetta, mutta etsikää netistä :DD . Hakusanalla : "leivinpaperi pursotin" )

Suklaa kermavaahdon valmistus:

Tässä vaiheessa kakku tarjoilu astiaan. Vatkaa kermavaahto paksuksi vaahdoksi. Lisää joukkoon nopeasti mutta varovasti sekoittaen n. 100g sulatettua suklaata. Levitä kermavaahtoa tasaisesti kakun pintaan ja lisää koristeet ^^. Seuraavaksi pursota loppu kermavaahto reunoille ja halutessa voit koristella juustohöylällä raastettulla suklaa rouheella. 

tytti%20025-normal.jpg

(kuva 1.) ^^

tytti%20026-normal.jpg

(kuva 2.) ^^ 

tytti%20030-normal.jpgtytti%20032-normal.jpg

(kuva 3. )  Käytin tollasta metallista uunivuokaa. Se toimii hyvänä korokkeena ja se nopeuttaa suklaan jäähtymistä. Ylimmässä kuvassa pursotukset ovat liian ohkaisia joten laitoin siihen viellä kerroksen suklaata (siitä ei siis kuvaa) .