tytti%20037-normal.jpgtytti%20032-normal.jpg

Todella maukas sitruunapiiras! Mukavan kirpeä mutta marenki tekee kivan makeuden. Suosittelaan et kokeilette tätä! 

- Taru ja Tytti

Pohja:

  • 100g  voita
  • ½ dl  sokeria
  • 1  muna
  • 1½ dl  vehnäjauhoja
  • 1 dl  perunajauhoja
  • 1 tl  leivinjauhetta

Täyte:

  • 2 tl  appelsiinitäysmehua
  • 1 dl  sokeria
  • 3  keltuaista
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 1  sitruunan kuori raastettuna
  • ½ dl  sitruunamehua
  • 25g  voita     

Marenki

  • 3  valkuaista
  • 1 dl  tomusokeria 

__________________________

Valmista täyte ensiksi lisäämällä kaikki muut aineet paitsi voi. Kuumenna aineksia sekoittaen koko ajan kunnes sitruunakiisseli pulpahtaa kerran. Nosta kattila levyltä , lisää voi ja anna jäähtyä.

Seuraavaksi valmista pohja. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita ne voi-sokeri vaahtoon. Lopuksi lisää viellä kananmuna ja sekoita sekin muitten ainesten kanssa. Painele taikina voideltuun ja jauhotettuun piirasvuokaan ( n. 28 cm halkasia) ja töki siihen haarukalla muutamia reikiä. Paista pohjaa uunin keskitasossa 10 minuuttia jonka jälkeen lisää sitruunakiisseli ja paista jälleen 10 minuuttia. 

Vaahdota valkuaiset ja tomusokeri kovaksi vaahdoksi (kulhon voi kääntää alassuin ja vaahto pysyy kuitenkin astiassa. Tuolloin se on valmista). Pursota tai levitä vaahto piirakan päälle ja paista viellä n. 8 minuuttia kunnes marenki on saanut ihanan vaalean ruskean värin.

_____________________________________

tytti%20021-normal.jpg

Kiisseli ^^

tytti%20025-normal.jpg

Piiras viellä ilman marenkia.